• Welcome to The Audio Annex! If you have any trouble logging in or signing up, please contact 'admin - at - theaudioannex.com'. Enjoy!
  • HTTPS (secure web browser connection) has been enabled - just add "https://" to the start of the URL in your address bar, e.g. "https://theaudioannex.com/forum/"
  • Congratulations! If you're seeing this notice, it means you're connected to the new server. Go ahead and post as usual, enjoy!
  • I've just upgraded the forum software to Xenforo 2.0. Please let me know if you have any problems with it. I'm still working on installing styles... coming soon.

New phono cartridge problems.

Dentman

Well-Known Member
#1
After installing a new Ortofon MM cartridge in my Realistic Lab 400 turntable I have no right channel. I reconnected it several times and all connections are tight. Acording to the color code on the new cartridge that's correct also.
Just put the old sure back in and all is fine. Any ideas?
 
D

Deleted member 133

Guest
#2
Breaking News!!

Dentman has gone completely to the left!!!!!

You read it here.

Definitely NOT FAKE NEWS!

Who woulda ever thunk it!?
 

rammisframmis

Well-Known Member
#3
Isn't "Realistic" and "Lab" an oxymoron?

At any rate, it sure sounds like your Ortofon is defective in one channel. You might take a resistance measurement at the end of the RCA cable to see if the two sides measure somewhat equally.
 

rammisframmis

Well-Known Member
#5
I can't rule out anything since I'm not where you are, but it sounds like the cartridge is defective. Have you done the resistance measurement? If a coil is open, that measurement will catch it.
 
Top